StoryEditorOCM
KalelargaVRATILA SE NA POSAO

Liječnica osumnjičena da je bolnicu oštetila za 25.000 eura, dok je svojoj klinici zaradila 55.000 eura, puštena na slobodu

Piše I. N.
29. kolovoza 2024. - 14:46

- Doktoricu Suzanu Konjevoda danas sam vidio na poslu. Kad sam došao u bolnicu vidio sam je kako ide na sastanak u ravnateljstvo bolnice. Očito nije više u pritvoru, kako su mediji izvijestili - rekao nam je dr. Nediljko Jović, zamjenik ravnatelja i glasnogovornik Opće bolnice Zadar.

Doktorica Konjevoda puštena je na slobodu u srijedu oko 14.30 sati nakon što je ispitana u zadarskom Županijskom državnom odvjetništvu.

- Protiv osumnjičene nije određen istražni zatvor već je puštena uz mjere opreza, odnosno zabrane obavljanja poslovne aktivnosti - voditeljice Odjela u Općoj bolnici Zadar - potvrdio nam je Duško Berović, zamjenik županijskog državnog odvjetnika, iako nam nije htio reći tko je u ŽDO-u ispitao dr. Konjevoda. 

Drugi osumnjičenik, dr. Samir Čanović, nije još ispitan u ŽDO-u, a tijekom ispitivanja u policiji branio se šutnjom, kazao nam je zamjenik Berović.

Podsjetimo, policija je u srijedu privela dr. Konjevoda zbog sumnje da je kao voditeljica Odjela za oftalmologiju i optometriju Opće bolnice Zadar neosnovano odobravala plaćene dopuste dr. Samiru Čanoviću unatoč tome što je bila svjesna da on na to nema pravo. Tijekom tih dopusta, dr. Čanović je obavljao medicinske preglede i zahvate u privatnoj poliklinici Lacrima u vlasništvu dr. Konjevoda. Plaćeni dopusti su obračunati i isplaćeni na štetu OB Zadar..

Također je utvrđeno da su oboje tijekom radnog vremena u bolnici obavljali zdravstvene preglede i operacije u privatnoj poliklinici, te su lažno unosili podatke o prekovremenom radu u poslovnu dokumentaciju.

Tako su ostvarili nepripadnu imovinsku korist od gotovo 25.000 eura, čime su oštetili zadarsku bolnicu, dok je privatna poliklinika ostvarila imovinsku korist od preko 55.000 eura.

Kaznena prijava podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru, a 58-godišnja dr. Konjevoda je u srijedu predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

19. rujan 2024 14:15