StoryEditorOCM
SportNOVI IGRAČ

Desni bočni Anđelo Kordić pojačao je HNK Zadar: "Uzbuđen sam zbog dolaska, Zadar je klub s tradicijom i bogatom nogometnom prošlošću"

Piše HNK Zadar
13. srpnja 2023. - 17:32

Dvadeset i četverogodišnji Mostarac Anđelo Kordić novi je igrač u rosteru HNK Zadar.

Kordić će pojačati zadnju liniju na svojoj najjačoj poziciji na desnom boku, ali je riječ o polivalentnom i neumornom igraču koji je još igrao u veznoj liniji, na lijevom boku te na obje napadačke krilne pozicije. Lani je u Drugoj SuperSport nogometnoj ligi igrao za Jadran LP u kojemu je, uz GOŠK iz Gabele te matični Široki u mlađim uzrastima, proveo najveći dio dosadašnje karijere. Jednu sezonu odigrao je u mostarskom Zrinjskom, pa je nakupio dosta prvoligaškog iskustva na bosansko-hercegovačkim travnjacima. Zadar je nova stanica za igrača kojemu se baterije, poput Duracellovih, nikad ne gase.

– Radostan sam zbog dolaska u Zadar, osjećaj je krasan, a nadam se naslovu prvaka Treće HNL i nastupima u Drugoj ligi sljedeće sezone – kaže Kordić kojemu se karijera, nakon pločanskog Jadrana, ponovno ukrstila s trenerom Marinom Oršulićem.

– Tako je ispalo igrom slučaja, no sretan sam zbog toga – dodaje Kordić. Objašnjava zašto.

– Odličan je čovjek i trener. U Jadranu smo fizički bili na visokom nivou, dobro smo stajali na terenu, ali je najbitnije da trener Oršulić uvijek traži igru – objašnjava Mostarac koji je počeo pakirati torbe kako bi na prozivci u ponedjeljak navukao plavo-bijeli dres.

– Uzbuđen sam, jedva čekam, Zadar je ipak klub s tradicijom i bogatom nogometnom prošlošću – napominje novi desni bočni u HNK Zadar, ali ne zaboravlja spomenuti ni Jadran LP, odnosno predsjednika Tihomira Krstičevića i direktora Petrit Peru Dulaja.

– Ljudi u Jadranu bili su vrhunski, želim im svu sreću u novoj sezoni – poruka je Kordića.

28. rujan 2024 22:13