StoryEditorOCM
SportDOMINACIJA DOMAĆINA

Momčad Omiša pokleknula je danas u Biogradu, pobjedu zakucali Lazarevski i Mrkić

Piše Ivica GJERGJA
7. listopada 2023. - 20:10

PRIMORAC – OMIŠ 2:0 (2:0)

BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvio. Sudac: Lukša Klaić (Konvlje) 6,5. Pomoćnici: Kuran i Radonić.

Strijelci: 1:0 Lazarevski (30-11 m), 2:0 Mrkić (34).

Najbolji igrač: Stefan Lazarevski (Primorac).

PRIMORAC: Stojanov 7, Torbarina 7, Birkić 7, Vodopija 7, Nakić 8, Lazarevski 8, Musa 7, Kolnda 7(od 46. Bitunjac -), Mrkić 7 (od 58. Kulaš -), Vučković 7(od 90. Stura -), Jurišić 7(od 88. Kadija -). Trener: Dragan Blatnjak 7.

OMIŠ: Vojnović 6,5, Kuvačić 6,5, Baraban 6, Jerčić 6 (od 77. Vučemil -), pezo 6, Milavić 6 (od 65. Olujić -), Kuzmanić 6 (od 46. Blaić -), Kolovrat 6 (od 46. Duran -). Trener: Ante Terze 6.

Pobjedom nad dobrom momčadi Omiša igrači Primorca su zasluženo zauzeli vrh ljestvice (sa 17 bodova), nakon što je HV Posedarje doma igralo samo 1:1 sa GOŠK Dubrovnikom i ima 16 bodova. Već na startu utakmice bilježimo dvije prigode koje su složili domaći nogometaši, no nije bilo opasnosti po vratara gosta. Dominacija domaćina se nastavlja igra se dobro, gosti su zauzeli obrambeni stav, a preko brzonogih Kolovrata i Peze pokušavaju nešto više učiniti, a u 23. minuti su promašili izuzetnu prigodu Peze, kada je domaća obrana „izletila“. Domaćinu su u 30. minuti nakon što je loptu uzeo Roko Nakić, taj plemeniti igrač sredine terena izvrsno je kao na „pijatu“ uposlio Mrkića koji je napravio korak dva i pokušao lobati vratara Vojnovića uspio je no prije toga oboren je u kaznenom prostoru Vučković, sudac je pokazao na 11 metara.

Siguran realizator u ponovljenom udarcu bio je kapetan domaćih Lazeravski za 1:0, a koji je bio igrač utakmice. No Roko Nakić „nosi barjak“, igra u životnoj formi, on je nositelj Primorčeve igre, njegove lopte sve vide, upošljava svoje suigrače, dribla i ponekada koristi dobar udarac, jednostavno je odlično odradio utakmicu. I dalje su bolji igrači Primorca, napadaju, tuku iz svih oružja i samo četiri minuta kasnije opet su Nakić i Lazarevski pronašli Markića, obrana gosta je na kratko zastala, a ovaj je pogodio mrežu za 2:0, za dugotrajan aplauz mladom napadaču. Primorcu sve ide za nogom, traži igru ima je i kontrolira situaciju, da bi prvi dio susreta završen ovim rezultatom. Još treba spomenuti udarac Vice Birkića pred kraj prvog dijela sa 25 metara kada je lopta fijuknula tik iz vratnicu.

Ponovo su u drugom djelu domaćini opasni, samo nekoliko pokušaja ćemo navesti, Markića 56, Vodipije u 60, Nakića u 68, Jurišić i na kraju Bitunjca no rezultat se nije promijenio. Zaslužena pobjeda Primorca, „dvicom“ zgoditaka, a kojemu je ovo sedma utakmice bez poraza, a kako je kiksao Vitez, to su Primorci zasjeli na prvo mjesto na ljestvici, zasluženo.

29. travanj 2024 17:17