StoryEditorOCM
SportZADAR OPEN 2023.

Održan XI. Međunarodni turnir u hrvanju slobodnim i grčko rimskim načinom za djevojčice dječake, kadetkinje i kadete - domaćini najbolji!

Piše Zadarski.hr
4. srpnja 2023. - 13:30

Proteklog vikenda, točnije u subotu 01.07. održan je XI Međunarodni turnir u hrvanju slobodnim i grčko-rimskim načinom za djevojčice dječake kadetkinje i kadete.

Kako je bilo i planirano prvi dio turnira počeo je u 10:00 sati u OŠ Zadarski otoci u izvedbi 166 natjecateljica i natjecatelja (24 djevojčice i 144 dječaka) koji su došli iz 18 hrvačkih klubova: HK Šibenik, HK Split, HK Gospić, HK Hrvatski Dragovoljac, HK Trešnjevka, HK Sesvete, HK Podravka, HK Gladijator Maro Perak, HK Vindija, HK Sisak, HK Lika, HK Ludbreg, HK Petrinja, iz Švedske dolaze nam Goteborgs Atletklubb, iz Njemačke dolaze nam KFC Leipzig, iz Bosne i Hercegovine dolazi nam HK Bosna, a iz Austrije Ringsport Viva Neufeld i naravno HK Zadar. Kvalifikacijski dio natjecanja završio je bez ozlijeda na visokom nivou organizacije a trajao je do 14:00 sati.

Kako je tog dana vrijeme bilo vrlo nepredvidivo i nepovoljno za svaku prognozu u zadnji trenutak donijeli smo odluku kako će se finalni dio turnira održati umijesto na Poljani Ivana Pavla II (gradski Forum) ipak u sportskoj dvorani OŠ Zadarski otoci. Naravno kada se radi o ovako velikoj organizaciji koja zahtjeva puno tehničke pripreme nije bilo prostora za rizik. Finalni dio natjecanja bio je upriličen sa početkom u 20:30 sati a scena se postavljala već od 16:30 sati. Na finalnom dijelu natjecanja nazočio je velik broj gledatelja, osim samih gledatelja i ove godine imali smo uzvanike na turniru pa je tako ispred Zadarske županije turnir otvorio pročelnik Ivan Šimunić što nam je bila izuzetna čast i ovim putem mu zahvaljujemo, ispred Športske zajednice grada Zadra kao Glavni tajnik uz nekoliko riječi obratio se i Josip Miočić koji je unatoč velikom broju zapreka uspio naći načina da nas posjeti, na čemu smo također izuzetno zahvalni. Nadalje na otvorenju bili su nazočni: gospodin Mate Lukić, gospodin Venci Jurin, ravnatelj OŠ Smiljevac Bernard Kotlar sa suprugom, profesoricom Darinkom Kotlar.

Program je i ove godine uveličao nastup ženske klape Karmel iz Turnja: Anđela Santini-Šimunić, Katarina Mandić,Aleksandra Šarić, Slavica Santini, Sanja Santini-Šuperba, Andrea Bezinović, Mirjana Barnjak, Ljiljana Kadija-Pulić pod vodstvom voditeljice Maje Maksan.

Hrvački klub Zadar zahvaljuje se naravno i svim svoijm sponzorima i donatorima bez koji ne bi bilo moguće održati turnir na ovako viskom nivou.

Sportski rezultati Zadar open 2023. godine izgledaju ovako:

Ekipno prvo mjesto zauzeo je Hrvački klub Zadar sa osvojenih 108,5 bodova

Drugo mjesto: HK Vindija sa 62 boda,

Treće mjesto: HK Šibenik sa 51,5 bodom,

Četvrto mjesto: HK Sesvete sa 48,5 bodova,

Peto mjesto: HK Petrinjna sa 41 bodom,

30. travanj 2024 09:36