StoryEditorOCM
SportKAKVA FEŠTA!

U Novigradu se priprema proslava 100.-te godišnjice NOŠK-a! Dolaze veterani Vatrenih: Stipe Pletikosa, Danijel Subašić, Robert Jarni, Dario Šimić...

Piše Ivica GJERGJA
22. lipnja 2023. - 17:04

Dani nogometa od 22. do 25. lipnja „provode“ se u Novigradu, a rekli bi imaju i za što. Naime, NK NOŠK proslavlja 100 obljetnicu osnutka i djelovanja. Podsjetimo da je NOŠK osnovan 1923. godine pod nazivom Športski klub LAV, a nekoliko godina kasnije (prema dostupnim zapisima s odigranih utakmica 1932. godine) promijenio je ime u Nogometni klub NOŠK što i danas ponosno nosi. Vrijedni i poduzetni ljudi iz mjesta i kluba nekoliko dana će proslavljati taj veliki dan nogometa u krasnom mjestu. Bit će tu nogometa, dobre zabave i gastronomskih užitaka, dakako za svakog po nešto, pozvani ste, dođite.

image

NOŠK Novigrad

I.g./Slobodna Dalmacija

Program će se odvijati:

22. lipnja, održati će se svečana sjednica Kluba na škalinama ispred crkve Svete Marija, a početak je zakazan za 20 sati.

23. lipnja: odigrat će se na Brigu nogometna utakmica Veterana NOŠK- Reprezentacije Hrvatske veterana.

Očekuje se dolazak veterana Vatrenih Stipe Pletikose, Danijela Subašića, Roberta Jarnija, Daria Šimića, Vedrana Ćorluke, Hrvoja Vejića, Maria Manđukića, Nike Kranjčara, Ivice Olića, Slavena Bilića, Adriana Koznikua, Ante Miše, Aljoše Asanovića i dr.

Početak susreta je u 18 sati. Ulaznice: tribine 10 eura, stajanje 5 eura, moći će se kupiti prigodne majice 15 eura.

Nakon toga koncert na rivi ispred Noškića: sudjeluju Kud Fortica, Grupa Milenium, Đani Maršan, Vlado i Joso, a početak je u 21 sat.

image

NOŠK Novigrad

I.g./Slobodna Dalmacija

24. lipnja: dagnjada – čuvena novigradska gastronomska manifestacija.

25. lipnja Novigradska proigravanja – odmor od napornih događanja i kavica ispred Noškića uz pretresanje zanimljivih dogodovština vezanih za proslavu.

Generalni sponzor je Općina Novigrad.

 

 

21. rujan 2024 02:45