StoryEditorOCM
Zadar plusVJEKOSLAV BOBIĆ, VLASNIK HOTELA ALMAYER

Pobijedili smo "dječje bolesti" i nakon sedam dana već imamo stalne goste!

Piše M. Kalajžić
28. lipnja 2017. - 12:24
bobic2-270617.JPG

Iza Vjekoslava Bobića, koji je sa suprugom Irinom Bakijom nedavno otvorio novi hotel Almayer u zadarskoj povijesnoj jezgri, prvih je sedam dana rada u kojima su, kako nam je kazao, preboljene "dječje bolesti" Art & Heritage hotela. Smješten na atraktivnoj lokaciji u Kampo Kaštelu, mali obiteljski boutique hotel s četiri zvjezdice koje obuhvaćaju svega devet smještajnih jedinica, već je pobrao hvalospjeve za dizajn, uređenje i stil, a nas je zanimalo na koji način hotel funkcionira i u kojoj će mjeri kao umjetnički hotel biti otvoren i samim Zadranima, a ne samo turistima, te što će sve nuditi svojim posjetiteljima.

- Prvi gosti su nam bili Novozelanđani, bili su jako zadovoljni. Sa svih strana svijeta nam dolaze gosti i tu nema nekog pravila. Reakcije su odlične i nadam se da ćemo tako i nastaviti. Otvorili smo i naš bistro, polako se tražimo, imamo veliki izbor doručaka i buffet za goste, a imamo i odličnu kavu u suradnji s jednom malom zagrebačkom pržionicom kave Cogito Coffee Roasters koja nabavlja kavu s plantaža širom svijeta od individualnih proizvođača. Oni sami peku tu kavu, a inače su vrhunski baristi... Kod svih stvari koje smo odlučili ponuditi u hotelu vodili smo se s istim načelom, a to su mali proizvođači, neovisna produkcija. Imamo organske čajeve iz Francuske, zatim sladolede koje smo dugo birali i odlučili se za slovenske aRoma gelato koji su oduševili sve koji su ih probali. Vina su nam od početka bila inspiracija tako da ćemo imati veliku vinsku kartu na kojoj je već šezdesetak etiketa, od kojih 20 na čaše. Fokus je na regiji koja čini trokut od Boškinca, Bibića do Skradina i Babića u Primoštenu. Jela koja pripremamo, vlastita su proizvodnja tako da nam je naglasak što više na autentičnosti – kaže Vjekoslav.

Ideja mu je bila stvoriti stjecište gdje će ljudi uživati u lijepim stvarima, interesantnim novitetima, ali i baštinskim jelima.
Zadržali smo jednostavniji način kuhinje i bistro ponude, ali smo nadišli klasični tapas, tako da nudimo i krak hobotnice pripremljen na poseban način i guščju jetricu, razne suhomesnate plate... Ljudi koji su se odvažili i došli prvih dana do nas, nastavili su dolaziti, tako da već imamo stalne goste, iako su se mnogi bojali ući unutra ispočetka jer su mislili da će ih dočekati neke previsoke cijene. Pogotovo navečer, kad sve poprima pomalo bajkovit izgled – kaže Bobić.

Almayer namjerava raditi čitavu godinu, a ne samo u turističkoj sezoni, pa su se tom logikom rukovodili i u kreiranju cijena kojima žele ići kvalitetom i na duge staze. Espresso košta od 11 kuna pa na više do složenijih kava koje se na bečki način povezuju s likerima, što je bila tradicija ispijanja kava u Zadru prije talijanske dominacije. Almayer nudi maraschino zadarske Maraske, ali i talijanski Luxardo, pa su na jednom mjestu tako pomirili oba čuvena likera koja svoju povijest, a i sadašnjost, vežu uz Zadar.

Baš kao što je i sami hotel, novo dopadljivo zdanje na Poluotoku koje goste, ali i Zadrane, namjerava osvojiti originalnom ponudom i umjetničkim programima, osobito u razdoblju kada glavna turistička sezone prođe.
 

Najskuplja dvoetažna soba od 32 kvadrata u sezoni košta 295 eura za noćenje, dok se cijene manjih soba niže.
18. prosinac 2024 11:39