U sklopu 25. Međunarodnih Dana masline na središnjem zadarskom trgu u petak 28. travnja s početkom u 10 sati bit će održan i humanitarni Maslinarski marendin, koji pobuđuje veliki interes Zadrana i gostiju.
Uz klapsku pismu blagovat će se varivo od leće, slanutka i orza za cca 500 osoba, tradicionalno jelo još iz liburnskih vremena, koje je za ovu prigodu priprema poznati zadarski kuhar Renato Kraljev sa učenicima Ugostiteljsko-hotelijerske i turističke škole.
„Očekujemo sudjelovanje i vinara Zadarske županije koji su i dosad podupirali humanitarne akcije“, kaže Pucar.
Dobrovoljni prilozi za ponuđena jela i pića donirat će se Ligi protiv raka u svrhu kupnje popratnih instrumenata za dijagnostiku i terapiju onkoloških bolesnika Opće bolnice Zadar.
U sklopu Marendina organizatori najavljuju i vođene degustacije maslinovih ulja kako bi se posjetitelji naučili razlikovati dobro od lošeg ulja.
Ulje preostalo nakon ocjenjivanja i vođenih degustacija, poručuju organizatori, donirat će se štićenicima Centra za rehabilitaciju iz Sv. Filipa i Jakova.
Donacije potrebitima, humanitarni Maslinarski marendin, dobrovoljni prilozi za nabavku uređaja potrebitih za liječenje oboljelih od raka i što još reći nego: Dobro je činiti dobro. Jer, dobro se dobrim vraća!