StoryEditorOCM
HranaChef Hrvoje Miletić

Male tajne velikih kuhara: tri recepta za savršen mediteranski ručak

Piše PSD
30. kolovoza 2016. - 12:30
IMG_0680.JPG

Ako tko zna kako potaknuti apetit primamljivim jelima, onda je to zasigurno Korčulanin Hrvoje Miletić, jedan o najperspektivnijih mladih hrvatskih kuhara koji nakon dvije godine iskustva u Rimu karijeru gradi u Londonu. Iz njegove riznice recepata donosimo vam tri, za juhu, glavno jelo i desert, koji zajedno čine savršen mediteranski ručak.

Juha caprese od pečenih rajčica

Sastojci:

  • 1 češanj češnjaka
  • 1 kg miksa svježih rajčica
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 4 sušene rajčice u ulju
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 50 g lišća bosiljka, plus nekoliko za ukras
  • 1 ½ žlice crnog vina octa
  • 4 kriške crnog kruha
  • 2 x 125 g mozzarelle

Priprema:

Izrezati češnjak na pola i staviti u posudu za pečenje skupa s rajčicama i malo maslinova ulja. Staviti u zagrijanu pećnicu na 200 °C....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 07:25