Ako tko zna kako potaknuti apetit primamljivim jelima, onda je to zasigurno Korčulanin Hrvoje Miletić, jedan o najperspektivnijih mladih hrvatskih kuhara koji nakon dvije godine iskustva u Rimu karijeru gradi u Londonu. Iz njegove riznice recepata donosimo vam tri, za juhu, glavno jelo i desert, koji zajedno čine savršen mediteranski ručak.
Juha caprese od pečenih rajčica
Sastojci:
- 1 češanj češnjaka
- 1 kg miksa svježih rajčica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 4 sušene rajčice u ulju
- 1 žlica smeđeg šećera
- 50 g lišća bosiljka, plus nekoliko za ukras
- 1 ½ žlice crnog vina octa
- 4 kriške crnog kruha
- 2 x 125 g mozzarelle
Priprema:
Izrezati češnjak na pola i staviti u posudu za pečenje skupa s rajčicama i malo maslinova ulja. Staviti u zagrijanu pećnicu na 200 °C....