Svi volimo hranu na žlicu nam je najomiljenija, a pogotovo ako se u dubokom tanjuru razaznaju komadi ukusnog slanutka i pikantne španjolske kobasice! Jednostavan recept nam donosi Dobra hrana.
SASTOJCI:
300 g slanutka
glavica crvenog luka
1 prstohvat cimeta
3 lista lovora
0,5 dl maslinova ulja
3 češnja češnjaka
2 g timijana
2 g peršina
1 ravna žlica svježe crvene paprika
2 dl bijelog vina
1 manja čili paprika
1 chorizo kobasica
PRIPREMA:
Slanutak namočimo u vodi 24 sata prije korištenja. Na malo masnoće prepržimo luk, češnjak, kockice krumpira, čili bez koštica, kockice crvene paprike, pa tome dodamo 2 dl vina. Kad vino ispari, sve grubo ispasiramo štapnim mikserom. Dodamo slanutak, lovorov list, litru vode i cimet. Kuhamo dok slanutak ne omekša (oko 35 minuta). Dodamo kolutove chorizo koba...