StoryEditorOCM
HranaSEZONA ŠLJIVA

Spas su za probavu, imunitet i ljepotu, iskoristite ih! Otkrivamo 'za poludit' jednostavan recept za pekmez, bez miješanja, prskanja, nereda - i šećera!

Piše T. S. M.
13. rujna 2019. - 11:16
shutterstock_217171426

Sezona šljiva je na vrhuncu, stoga ih jedite kad god stignete. Osim što ćete guštati, od toga ćete imati puno koristi jer su pune vrlo zdravih sasrojaka. Zahvaljujući obilju minerala, vitamina i vlakana šljive su pravi melem za probavu, jačaju imunitet i kosti, pomažu regulaciji krvnog tlaka i mršavljenju, a uz to su i pravi saveznik zdrave, čvrste i lijepe kože.

U šljivama možete uživati i kad im prođe sezona potrudite li se napraviti potpuno prirodni pekmez bez šećera i konzervansa. Priprema se vrlo jednostavno, bez prskanja, miješanja i znojenja uz špaher, a rezultat je nevjerojatno aromatičan. Sigurni smo da će vam ovakav pekmez, pripremljen u pećnici, a ne na štednjaku, razvedriti tmurne dane koji nam slijede.

Kad smo kod arome, ako ste pravi ljubitelj okusa š...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. studeni 2024 09:42