Kanadski znanstvenici utvrdili da grejp može biti od velike pomoći ljudima koji boluju od dijabetesa tipa 2 ali i onima koji se bore s viškom kilograma.
Istraživanje je, naime, pokazalo da naringenin, flavonoid kojim su bogati citrusi pomaže jetri u trošenju masnoća. Naringenin daje agrumima, posebno grejpu, karakterističan gorak okus.
Pola grejpa (ili 250 ml soka od grejpa) može blokirati enzime odgovorne za nakupljanje masnoća i ugljikohidrata, te ubrzati sagorijevanje masnoća.
Grejp sadrži skoro 90 posto vode, a konzumiranje voća s velikim udjelom vode potiče unos tekućine u organizam čime se osigurava više energije i ubrzava metabolizam.
Znanstvenik istraživačkog instituta Robards pri University of Western Ontario, smatra da te kemikalije pomažu ljudima koji pate zbo...
Istraživanje je, naime, pokazalo da naringenin, flavonoid kojim su bogati citrusi pomaže jetri u trošenju masnoća. Naringenin daje agrumima, posebno grejpu, karakterističan gorak okus.
Pola grejpa (ili 250 ml soka od grejpa) može blokirati enzime odgovorne za nakupljanje masnoća i ugljikohidrata, te ubrzati sagorijevanje masnoća.
Grejp sadrži skoro 90 posto vode, a konzumiranje voća s velikim udjelom vode potiče unos tekućine u organizam čime se osigurava više energije i ubrzava metabolizam.
Znanstvenik istraživačkog instituta Robards pri University of Western Ontario, smatra da te kemikalije pomažu ljudima koji pate zbo...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....