StoryEditorOCM
Pričeza polizat prste

Dalmatinski specijalitet kao stvoren za post: priprema se od pamtivijeka, a mi ga volimo po receptu splitskog kuhara

Piše Tea Sumić Miletić
27. ožujka 2024. - 13:03

Dobri recepti za riblja jela uvijek su na cijeni, no danas, sutra i preksutra još će im više porasti "rejting". Neki će se odlučiti za ribu lešo, drugi će se sladiti grickajući friganu, treći će se nauživati bakalara na sto načina, a četvrti kuhati brujet.

Mi vam predlažemo nešto malo drugačije, a opet jako, jako dobro. Starinsko dalmatinsko jelo, kao stvoreno je za one koji i u vrijeme posta vole sebi barem malo ugoditi finim zalogajima. Odgovarat će i onima koji su vječno u strci s vremenom jer se priprema lako. Bit će vam dovoljno oko pola sata, ne računajući potragu za dobrom ribom.

A tu se ipak vrijedi malo potruditi, premda će odgovarati manje više bilo koja vrsta bijele ribe malo čvršćeg mesa, recimo grdobina ili komarča, koja je pored toga upravo u stađunu, ak...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 12:12