Pošip je lako zavoljeti. On je vrlo dopadljiv, bogat aromama, u prosjeku daje uvijek malo punija vina od ostalih bijelih sorti i njegove su kiseline nijansu blaže i mekše na nepcu. Iz kojeg god dijela svijeta ljudi dolazili i kakva god vina inače pili, pošip će im se sigurno svidjeti. Gastronomski je izuzetno širok i odlično će pratiti sve od bakalara na bijelo, polutvrdih i mekih sireva, preko školjaka, ribe i rakova sve do lungića, odojka, teletine, peke ili lešo mesa.
Pošip je danas svedalmatinska sorta. Znamo njenu povijest, znamo što kaže DNK analiza, znamo što kaže legenda, znamo da je pošip pravi otočanin, s Korčule, iz Smokvice, ali ova sorta već raste i to prilično uspješno po cijeloj Dalmaciji. I to je nešto dobro. Ne samo da dolazi s Korčule, on je i nastao na Korč...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....