Jeste li se malo štufali pohanih tikvica i balancana? Ako je tako, evo nove ideje. Ispohajte - kupus. Kako? Na fete i to upotpunjene naribanim sirom. Zvuči dobro, zar ne? Bez brige, nema motanja i gnjavaže, nisu ovo sarme od slatkog kupusa, sve što trebate napraviti je... Ma, uostalom, evo vam recept pa sami vidite.
Pohani kupus
Sastojci:
1 glava kupusa
1 jaje
koncentrat rajčice
ribani sir
brašno
krušne mrvice
ulje za prženje
sol, papar
Priprema:
Kuhajte čvrstu glavu kupusa u komadu u posoljenoj vodi dok sasvim lagano ne omekša. Mora ostati čvrst, kako biste ga mogli narezati na ploške.
Ploške zatim začinite solju i paprom, možete dodati i začinsko bilje po svom ukusu te mu između listova, pazeći da se ne raspadne, ugurati krupno nariban sir. Premažite ploške kupusa koncentratom rajčice razmućenim s malo vode pa ih panirajte u brašnu, razmućenom jaju i krušnim mrvicama.
Panirane odreske pržite u vrućem ulju pa ih ocijedite na kuhinjskom papiru i poslužite s umakom na bazi jogurta ili vrhnja i svježeg ili krem sira upotpunjenom svježim začinskim biljem poput kopra.