Postoji jedna jako lijepa slastica s prhkim tijestom i bogatom kremom na bazi sira, nešto što bismo mogli nazvati malo raskošnijom vrstom pite od sira. Nosi naziv bakina torta, odnosno u izvorniku torta della nonna. Već smo vam nudili recept za tu lijepu, starinsku tortu, a sada smo naišli na novu verziju. Ova se zove torta bake Cristine, jer jedna ju je baka, Cristina Rossi se zove, osmislila za svoju unučicu, a receptom se pohvalila na svom Instagramu.
Njena verzija tradicionalne slastice nama je još više po guštu, a nadamo se da će se i vama svidjeti. Od izvornika se razlikuje ponajviše po tome što se ne prekriva drugim slojem tijesta, poput pite, pa više podsjeća na tortu od sira u njujorškom stilu. Veseli nas i dodatak bobičastog voća za svježiji, ljetni dojam.
Torta bake Cristine
Sastojci:
Za koru:
200 g brašna tip "00".
80 g šećera
80 g maslaca
1 žličica praška za pecivo
1 jaje
naribana limunova korica
prstohvat soli
Za nadjev:
250 g ricotte
80 g šećera
25 g škroba
2 jaja
1 vanilin šećer
naribana limunova korica
prstohvat soli
Ukras:
šaka bobičastog voća
Priprema:
Za nadjev u zdjeli pomiješajte ricottu, šećer, jaja, limunovu koricu, škrob i vanilin šećer; dobro promiješajte sastojke i ostavite da odstoji.
U međuvremenu pripremite prhko tijesto - brzo zamiješajte sve sastojke. Razvaljajte tijesto između dva lista papira za pečenje, tijestom obložite kalup za tortu promjera 20 cm, pazeći da tijesto prekrije i stranice kalupa, pa na tijesto ulijte nadjev.
Pecite tortu na 180° do 200° Celzija oko 25 minuta, a ohlađenu ukrasite malinama ili drugim bobičastim voćem.