StoryEditorOCM
SlatkoSvi pričaju o njoj

Dubrovački vitez gastronomije: Svatko može napraviti Dubai čokoladu; kadaif mora biti hrskav, ali ključno je nešto drugo

Piše Gabrijela Bijelić
7. prosinca 2024. - 17:34
Umirovljeni dubrovački profesor Josip Žuvela proučio je sastojke Dubaio čokolade i ustvrdio da je riječ o intrigantnoj, ali u suštini jednostavnoj namirnici za pripremuCropix/Shutterstock

Za nju se pročulo prije jedva desetak dana, hit je zagrebačkog Adventa, ali i TikToka gdje su je mnogi influenceri kušali pred tisućama omamljenih pratitelja i tako globalno popularizirali. Dubai čokolada, zelenkasta hrskava napast za 11 eura i koji eurocent više po porciji fritula s preljevom, zaintrigirala je i viteza gastronomije, umirovljenog dubrovačkog profesora Josipa Žuvelu koji je proučio njezine sastojke i ustvrdio da je riječ o intrigantnoj, ali u suštini jednostavnoj namirnici za pripremu:

- S malo truda zapravo je svatko može napraviti kod kuće, samo uz tamnu čokoladu morate nabaviti kadaif ‘rezance‘ i napraviti kremu od pistacije koja joj oplemenjuje okus. Dubai čokoladu, rekao bih, možemo dobiti bez velikih logističkih problema. Nazvao bih je konglomeratom tamne...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2024 17:59