StoryEditorOCM
Slatkozdravija opcija

Omiljeni desert dobio je domaću verziju. Priprema se lako, predivno je kremast, nema dodanog šećera, a okusom oduševljava

Piše T. S. M.
3. rujna 2024. - 07:05

Djeca nas ponekad znaju zgroziti svojim prehrambenim odabirima, barem onoliko koliko i mi njih.  Većini mališana prava je tortura vidjeti članove obitelji kako glođu glave, rastežu iznutrice ili grabe pune žlice lešo brokule, a nama odraslima može biti poprilično odbojno staviti u usta ljepljive bombone, kašaste dječje papice ili preslatke žvakalice. No, postoje neke vrste hrane namijenjene djeci koje vole i odrasli, Jedna od takvih je Kinder Pingui.

Ubrajate li se u obožavatelje ove slatke napasti, evo recepta koji će vam se svidjeti. Riječ je o odmaćoj, zdravijoj vrsti ovog slatkiša za čiju će vam pripremu trebati malo vremena i truda. Nikakvo čudo da je postala hit na društvenim mrežama. 

Verzija recepata je puno, a mi smo iskombinirali dvije koje su nam se najviše svidjele. Jednu od njih u izvornom ćete obliku pronaći na ovom Instagramu. 

Kinder Pingui

Sastojci:

150 g grčkog jogurta s okusom kokosa
150 g krem sira
75 g proteinskog čokoladnog pudinga
40 g čokoladnog keksa
20 g tamne čokolade
2 žlice mlijeka
malo meda (po potrebi)
malo kokosovog ulja (po želji)
ribani kokos

Priprema:

Kekse usitnite, pomiješajte s mlijekom i rasporedite u čaše (količine su predviđene za 2 do 3 porcije).

Izmiksajte grčki jogurt, krem sir i med pa smjesu rasporedite u čaše. Na to rasporedite čokoladni puding, a preko pudinga stavite otopljenu čokoladu kojoj možete dodati malo kokosovog ulja.

Po vrhu pospite ribani kokos i stavite u hladnjak na nekoliko sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 10:39