StoryEditorOCM
Slatkovrijedi isprobati

Splićanka peče posebnu slasticu sa šljivama: upoznajte kolač a la knedle! Sočan je i posut mrvicama, ovaj recept je super

Piše T. S. M.
14. kolovoza 2024. - 11:13

U sezoni šljiva javlja se jedna dilema: napraviti knedle ili ispeći kolač. A zašto ne napraviti i jedno i drugo? Ideja nam stiže od zaljubljenice u kužinavanje iz Splita koju pratimo na Instagramu Moj lipi vrtlić.

I puno je lip, vjerujte nam. Zapravo, ako već niste, uvjerite se sami.

Već nam je otkrila puno lipih recepata, a sad je na redu kolača la la knedle, koji spaja knedle i kolače.

Nama je ideja savršena, a recept je vrlo obećavajuć...

Kolač a la knedle

Sastojci:

1 kg šljiva+3 žlice šećera
8 dl mlijeka
7 jušnih žlica griza
Prstohvat soli,malo cimeta i žličica vanilije
60 gr maslaca
100 gr mrvica
Žlica ulja i 30 gr maslaca za mrvice

Priprema:

Šljive očistite i nasjeckajte na 4 do 6 dijelova te ih uz šećer, cimet i vaniliju lagano pirjajte 20-ak minuta.

Griz, mlijeko i prstohvat soli kuhajte dok se ne zgusne pa im dodajte maslac.

Mrvice pržite par minuta na ulju i maslacu.

Rasporedite polovicu mrvica po manjoj tepsiji, polovicu smjese griza, na to dodajte šljive, a po vrhu rasporedite drugi dio griza i ostatak mrvica. Neka se ohladi pa ga stavite u hladnjak na par sati, najbolje preko noći.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. studeni 2024 17:45