StoryEditorOCM
Životokusi koje pamtimo

U Dalmaciji je ona simbol dobrog ‘obida‘, no jeste li znali s kojim trikom možete popraviti ‘toć‘ ako vam nije ispao kako ste željeli

Piše NATIVE STUDIO SD
22. listopada 2020. - 10:41

Dalmatinska pašticada

Dobro operite 75 dag goveđeg buta, ocijedite i nabodite s par klinčića, 4 češnja duguljasto narezana češnjaka i suhom slaninom. Tako pripravljeno meso neka odleži cijelu noć u kvasini. Za 75 dag mesa priredite 75 dag nasjeckane kapule, obilatu žlicu masti (10 dag), komadić selenova korijena, također sitno narezana, malo soli, papra i naribana oraščića.

Sve hladno stavite s mesom u posudu i dobro pržite sa svih strana dok meso ne ostane bez soka. Potom zalijte s pola čaše prošeka u kojem rastopite žličicu koncentrata od rajčica, a umjesto prošeka možete staviti crno vino s 2 kocke šećera. Povremeno dolijevajte juhom ili vodom i kuhajte pokriveno na tihoj vatri 3-4 sata.

Kad bude gotovo, meso razrežite na kriške i opet složite u protisnut umak...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. studeni 2024 01:08