StoryEditorOCM

gušti i nevoljeNa što treba paziti u brodskom jelovniku i kako se hraniti na điti: obroke ne podgrijavajte kratko i jedite zajedno, oprez s plavom ribom i piletinom!

Piše Prof. dr. Nadan Petri, predsjednik Hrvatskog društva za pomorsku, podvodnu i hiperbaričnu medicinu
16. rujna 2021. - 07:56

​Jučer san bija sa zakonitom na Braču. S nama mali Jure i Anita, cura mu. Znaš onu valu kod Supetra di smo bili lanjskega lita svi skupa? E, napravija san brujet, skoro da je bija dobar ka oni od tega puta. Izmiša san svašta: ribe sitne i krupne, plave i bile, pome moje, babine ustvari, kapula moja, uje moje, kruh iz butige. Stavija san i malo feferona, ka ča si me svitova. A i ti si vrag, znaš, kogo si pravi, nema što. Natukli smo se. Nego, zoven te jer mali od danas ima proljev. Ma more li to bit od brujeta? Ča ti misliš? Pitaj malo i onega likara ča isto piše u Otvoreno...

E, dragi moj Pere, mislim da proljev nije od brujeta. A sad, čitaj ovo! I dobar ti tek!

Ljeti, zimi, na vašoj omiljenoj barčici jelo bolje prija. Svježi morski zrak, kažu, otvara apetit. Djeca jedu kao...

22. studeni 2024 16:33