StoryEditorOCM

morski kuharKonoba Bratuš slavi pola stoljeća i nastavlja tradicionalnu priču, otkrili su nam recept za jednostavno jelo s intenzivnim retro okusom

Piše Gordan Jelavić
18. rujna 2021. - 12:35

Konglomerati ugostiteljskih objekata u velikim turističkim središtima danas imaju ponudu za svakoga, od brzogriza s nogu, preko maštovitih burgera i talijanskih specijaliteta pa sve do lokala s neizgovorljivim germaniziranim nazivima dalmatinskih jela.

Koliko god ti moderni prostori bili besprijekorno dizajnirani, kuhari educirani i konobari uslužni, svima im je zajednički svemirski odmak od pojma konobe, nekadašnje kraljice domaće kuhinje.

Ponegdje se još može pronaći autentično mjesto s patinom i zidovima koji pričaju priče. Jedno od takvih iz 1971. godine je konoba Bratuš, iz istoimenoga ribarskog mjesta kod Makarske, smještena u idiličnom ambijentu Kačićevih dvora, s jedne, i šljunčanom plažom, s druge strane.

Cesta s Magistrale do nje vodi serpentinama i s razlogo...

15. studeni 2024 02:21