StoryEditorOCM

‘otišao‘ i livajin dresOdlični rezultati lignjolova u Kaštelima: 61 ekipa ulovila 44,650 kilograma, za Darku prikupljeno 55.000 kuna! Kuhao se brudet, birala se miss...

Piše Šime Duvančić
4. prosinca 2021. - 23:43

U subotu je u organizaciji PŠK Srdela iz Kaštel Starog te uz pomoć Grada Kaštela, Turističke zajednice grada Kaštela i Udruge HVIDRA održano natjecanje u lignjolovu. 

Sva novčana sredstva prikupljena na ovoj manifestaciji bit će donirana Kaštelanki Darki Ljubenkov kao pomoć u pokrivanju troškova njene neurorehabilitacije nakon ozljede vratne kralježnice.

Od kotizacije, lutrije te dobrovoljnih priloga prikupljeno je 55.000 kuna. Spomenimo da je dres Marka Livaje "otišao" za 5000 kuna.

image
Predsjednik kluba PSK Srdela Jakov Sirovica i Adam Grgurević koji je na aukciji za 5 tisuća kuna kupio dres Marka Livaje
Božidar Vukičević/Cropix

Lovilo se u akvatoriju Kaštelanskog zaljeva, a natjecala se 61 ekipa. Svaku ekipu činila su dva natjecatelja, odnosno natjecateljice.

Ulovljeno je ukupno 310 lignji, ukupne težine 44,650 kg, što je oko 15 kilograma više u odnosu na posljednje natjecanje koje je održano 2019. godine, a na kojem je sudjelovao skoro isti broj ekipa. U prilog činjenici da se ove godine radilo o vrlo dobrom rezultatu je podatak da je svega 16 ekipa ostalo bez ulova.

image
Marko i Jozo Grozdanić
Božidar Vukičević/Cropix

Prvo mjesto osvojili su Nenad Brajnov i Srećko Vrtlar (11 ulovljenih lignji ukupne težine 2,280 kg), drugi su bili Petar Ivančić i Neven Vukorepa (14 lignji, 2,200 kg), a treći Ante Subašić i Ante Prolić (12 lignji ukupne težine 2,030 kg).

Spomenimo i da su Damir Dundić i Damir Relota ulovili 21 lignju, ali ukupne težine svega 1,835 kg.

Najveća ulovljena lignja bila je teška 920 grama.

Zanimljivo je i da je više liganja, oko 60 posto, ulovljeno po noći nego u sumrak i po danu, iako je u lovnom polju bila jedna plivarica koja je svojim svjetlom privlačila ribe.

image
Srećko Vrtlar i Nenad Brajdov, podjednici lignjolova
Božidar Vukičević/Cropix

Natjecalo se desetak juniora, a najuspješniji je bio Anteo Grozdanić.

Miss natjecanja je Kaštelanka Tea Kapov, naša U-21 reprezentativka u ribolovu štapom s obale (juniorke se, inače, za plasmane natječu u jedinstvenoj kategoriji s muškarcima).

Pobjednici u kuhanju brudeta su ekipa Radio Trogira, koji su pobijedili i na prošlom natjecanju, 2019. godine. Naime, 2020. godine natjecanje nije održano zbog pandemije koronavirusa.

image
Miss lignjolova Tea Kapov
Božidar Vukičević/Cropix
image
Natjecanje u kuhanju brudeta, ekipa Sućuračke neviste
Božidar Vukičević/Cropix
image
Zajednička fotografija nagrađenih
Božidar Vukičević/Cropix

U galeriji našeg Božidara Vukičevića možete vidjeti više fotografija.

18. travanj 2024 20:10