Lignja je hrana svih, a delicija većine srednjih i krupnih riba, dok kao mamac služi za lov svih, čak i riba koje preferiraju biljnu hranu. Osim toga, dobro se drži na udici zbog čega je jedan od najčešće rabljenih mamaca za lov svim tehnikama udičarenja.
Najučinkovitija je svježa, ali je od početka proljeća do potkraj ljeta takvu teško pribaviti, kupiti ili uloviti. Zato u tom periodu mnogi koriste konzerviranu lignju. Najčešće, a kod nas gotovo isključivo, zamrznutu. Međutim, od takve je puno bolja lignja, ali i lignjun, koja je konzervirana soljenjem.
Soljenjem se uklanjaju neki nedostaci svježih i zamrznutih mamca, kao što su gnjecavost, krv, sluz i ograničeni rok trajanja. Posoljeni mamci su čvršći od svježih i zamrznutih, pa bolje podnose odbacivanja i napade rako...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....