StoryEditorOCM

novi zeland‘Čudo da je preživio...‘: ribari izvukli brodolomca iz oceana, spasio ga je ručni sat!

Piše OM
5. siječnja 2024. - 10:06

Čovjek koji je proveo gotovo 24 sata u moru kod Novog Zelanda spašen je nakon što je privukao pažnju ribara koristeći refleksije sunca sa svog sata, javlja Sky News, a prenosi Index.

Policija je rekla da je "apsolutno čudo" da je čovjek, čiji identitet nije otkriven, živ nakon što je pao u more s 12-metarskog čamca dok je u utorak bio u ribolovu.

Muškarac je ispričao da se brod prevrnuo nakon što je upecao ribu. Cijelu hladnu noć izdržao je u oceanu i čak se našao licem u lice s morskim psom, objavila je policija. Pokušao je preplivati 55 kilometara do otočja Alderman, na sjeveroistoku Novog Zelanda, ali se brzo iscrpio i struje su ga odvlačile dalje.

Čovjek je na kraju spašen nakon što su trojica ribara primijetila neobičan odsjaj u vodi. Ubrzo su shvatili da je to čovjek koji je očajnički pokušavao privući njihovu pozornost koristeći odsjaj sunca na svom satu.

"Pravo je čudo da je ribar ovo preživio. Bez brze akcije trojice muškaraca koji su ga izvukli, ovo bi sigurno imalo tragičan ishod", rekla je policija.

Muškarac je brzo odveden u marinu Whangamata, gdje je liječen zbog hipotermije i iscrpljenosti.

27. travanj 2024 20:59