Donosimo zanimljiv recept koji spaja tradiciju i modernu gastronomiju.
Hobotnicu jednostavno ubacimo u nauljenu posudu, podlijemo vinom, dodamo češnjak, luk, papar u zrnu i krumpir narezan na veće komade.
Poklopimo poklopcem ili folijom i pečemo u pećnici tri sata (bez otvaranja) na 120 stupnjeva Celzija.
Izobilje svježeg povrća, gljiva, darova kasnog ljeta iskoristiti ćete kao bonus okus.
Otklopite posudu, ubacite povrće, gljive, lagano promiješajte te skinite par listova lovora s okrunjene glave gladijatora, pobjednika velike borbe u Areni.
Poklopite, vratite u pećnicu i pecite na 180 stupnjeva trideset minuta.
Servirajte toplo, ukrasite listovima mizune i poslužite s dobro rashlađenom malvazijom.
Kuha: Deniz Zembo
POTREBNO ZA 4 OSOBE
hobotnica 1,5 kg
malvazija 0,5 l
maslinovo ulje
k...