StoryEditorOCM

točno u podneU petak zakazan start 20. izdanja regate ‘Sušac 100x2‘ za dvojce, prijavljeno 36 posada

Piše Sandra Barčot
6. lipnja 2024. - 08:35

Točno u podne, u petak 7. lipnja, ispred splitske gradske luke bit će označen start 20. izdanja izazovne jedriličarske regate “Sušac 100x2”.

U organizaciji splitskog Jedriličarskog kluba Mornara jedri se navigacija za dvoje, za dva “morska vuka” koja će kroz Splitska vrata zajedriti prema pučinskom otoku Sušcu, gdje ih čeka navigacija od sto milja.

Za sada je prijavljeno 36 posada, koje čeka pravi izazov, i borbe sa protivnicima i sa vremenskim uvjetima na moru, te naravno izdržljivosti jer na brodu sada dvojac mora “odraditi” posao cijele posade.

A kako se radi o iskusnim jedriličarima, prema najavi a i ako im prognoza dopusti, ako Eol “pusti” dovoljno čvorova vjetra, prve posade se očekuju u Splitu, pred ciljnom linijom u subotu prijepodne.

Ujedno “mornarevci” pozivaju sve, Splićane i njihove goste, da flotu isprate i sa splitskog Sustipana, ispod kojeg će biti postavljena startna linija, u petak u podne.

A samo praćenje regate dostupno je putem društvene mreže, preciznije Facebook stranica “Sušac 100x2”, gdje ćete imati sve informacije o napretku posada, njihovim pozicijama na moru, uvjetima regatavanja te o radu Regatnog odbora.

image

Ove godine se očekuje flota od 40 "dvojaca"

Duje Klarić/Cropix

Dok najbrže, najizdržljivije, najspretnije posade čekaju pokali za uspjeh u poretka, no i vrijedne nagrade za posadu koja bude imala najbolje realno jedreno vrijeme, duo koji prvi projedri ciljnu liniju zaslužit će i dva vrijedna ručna sata!

Uz stihove Marijana Bana "Vjetar raskopava more, ja sam na brodu isplovio sam…” koje je pjevač posvetio ovoj najdugovječnijoj hrvatskoj odobalnoj regati, JK Mornar vas poziva da im se pridružite na startu i pozdravite flotu koja će u dvoje put opjevanog Sušca…

Koji kao i organizatori već sanjanju i novu izazovnu regatu dogodine u njenom 30. jubilarnom izdanju.

18. lipanj 2024 03:03