StoryEditorOCM
SplitVELIKA SVEČANOST

Dugogodišnja dekanica Filozofskog na kraju mandata dodijelila nagrade i nahvalila nasljednicu: ‘Prije svega je čovjek‘

Piše Ana Pivčević
20. rujna 2023. - 15:44

Na Filozofskom fakultetu u srijedu je održana svečana sjednica na kojoj su dodijeljene nagrade zaslužnim članovima akademske zajednice. Ujedno je to bila i posljednja u šestogodišnjem dekanskom mandatu dekanice prof. dr. sc. Glorije Vickov i njenih prodekana. Od 1. listopada na dužnost dekanice stupa prof. dr. sc. Ina Reić Ercegovac.  

- Dva mandata su iza mene i jako sam ponosna i počašćena šo sam dobila priliku biti prva dekanica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu. To je velika čast i služba. S moje strane velika zahvalnost i ponos na sve što je Filozofski fakultet u ovih šest godina napravio, a na temeljima bivših dekana i uprava. Zaista se nadam da će i naša nova dekanica Ina Reić Ercegovac, sadašnja prodekanica, napraviti još veće stvari - kazala je dekanica Vickov.

image

Dekanica Filozofskog fakulteta Glorija Vickov

Nikola Vilić/Cropix

Istaknula je da ništa ne bi bilo moguće bez podrške Sveučilišta i rektora Dragana Ljutića

- U sinergiji i akademskom zajedništvu profesora, nastavnika, studenata i svih zaposlenika napravili smo lijepe i velike stvari. Kolegici Reić Ercegovac želim da na novoj funkciji bude opravo onakva kakva jest, dosljedna i pravična. Ona je jedna visokokompetentna stučna osoba, prije svega veliki čovjek i kolega te je kroz prodekansku funkciju stekla dragocjeno iskustvo - rekla je dekanica Vickov. 

Rektor Sveučilišta u Splitu Dragan Ljutić istaknuo je da je ovo veliki dan za Sveučilište. 

- Dekanica je zajedno sa svojim timom napravila dosta toga kroz šest godina i imali smo izvanrednu suradnju. Na početku svog mandata, sada je to već pet godina mojih, rekao sam da će dobiti svoju zgradu i dobili su je. Filozofski fakultet je sveučilište u sveučilištu kada pogledate koliki dijapazon studija ima. Ovo je primjer Splita i ponosan sam - poručio je rektor Ljutić. 

image

Rektor Dragan Ljutić poklonio je sliku dekanici Gloriji Vickov koja napušta tu dužnost nakon šest godina

Nikola Vilić/Cropix

Ovogodišnja nagrada za životno djelo pripala je profesorici emeriti Ljerki Šimunković, za izniman doprinos ustrojavanju, razvoju i djelovanju Fakulteta te promicanju njegovog položaja i ugleda u Republici Hrvatskoj i inozemstvu. Šimunković je inače bila i jedna od osnivačica Filozofskog fakulteta.

- Bio je to veliki posao i bilo je potrebno puno energije. Lijepo smo se svi osjećali. Tada smo bili u malim prostorijama u Radovanovoj ulici, sada smo u svojoj zgradu, ali fakultet ne čini zgrada nego ljudi. Studentima želim da uče, a profesorima želim strpljenja i znanja da se probijaju vani u svijet tako da se za njih zna i izvan granica Lijepe naše - kazala je profesorica emerita Šimunković. 

image

Dekanica Glorija Vickov daje priznanje za životno djelo profesorici Ljerki Šimunković

Nikola Vilić/Cropix

Nagrada za izvrsnost u znanstveno-istraživačkom radu dodijeljena je izv. prof. dr. sc. Daliboru Prančeviću za znanstveno područje humanističkih znanosti te izv. prof. dr. sc. Mariji Brajčić za znanstveno područje interdisciplinarnih znanosti.

image

Prof. Antonela Marić uručuje priznanje prof. Mariji Brajčić

 

Nikola Vilić/Cropix

Za izvrsnost u nastavnom radu, odnosno za posebno uspješan rad u nastavi kao i ostalim oblicima rada sa studentima nagrađena je izv. prof. dr. sc. Ivanka Buzov te prof. dr. sc. Renata Relja.

Nagrađeni su i najbolji student i to za postignuća i uspjehe u nastavnim i izvan-nastavnim aktivnostima u akad. god. 2021/22. Nagrade su pripale Antoniji Bekavac – diplomiranoj magistrici, za postignuća na 4. godini sveučilišnog integriranog prijediplomskog i diplomskog Učiteljskog studija; Emanueli Suša- studentici prijediplomskog studija, za postignuća na 2. godini sveučilišnog prijediplomskog studija Filozofije i Njemačkog jezika i književnosti te Maji Ćosić - studentici diplomskog studija, za postignuća na 1. godini sveučilišnog diplomskog studija Pedagogije i Engleskog jezika i književnosti.

Posebna priznanja dekanice Filozofskog fakulteta u Splitu pripala su prof. dr. sc. Vjekoslavu Krželju, višegodišnjem vanjskom suradniku na Odsjeku za rani i predškolski odgoj te Mirjani Bakotić koja je više od 30 godina bila vanjska suradnica Odsjeka za rani i predškolski odgoj na nizu metodičkih predmeta te je svojim radom unaprijedila nastavni rad.

Posebno priznanje dekanice za izniman doprinos ostvarivanju visoko kvalitetne suradnje između Fakulteta i Umjetničke akademije u Splitu kojom se inicirala posve inovativna manifestacija "Friendship in May", dodjeljeno je i redovitoj profesorici s Umjetničke akademije Ivani Tomić Ferić te izvanrednoj profesorici Vesni Podrug Kossjanenko, s iste institucije.

image

Prof. Ivana Tomić Ferić i prof. Vesna Podrug Kossjanenko dobile su posebna priznanja od dekanice Glorije Vickov


 

Nikola Vilić/Cropix

Priznanje je zavrijedila i Haidi Mimica Tudor, višegodišnja vanjska suradnica Filozofskog fakulteta, prethodno i Visoke učiteljske škole, na Odsjeku za učiteljski studij koja je stručnim i organizacijskim kompetencijama dala znatan doprinos unaprijeđenju praktičnog dijela nastave na modulu učenja engleskog kao stranog jezika.

Lauraeti su još i Maja Kuzmanić glavna tajnica Filozofskog fakulteta, Marijana Erstić izvanredna profesorica na Odsjeku za njemački jezik i književnost našeg Fakulteta, dr. sc. Marijo Krnić s Odsjeka za učiteljski studij te Petar Bogić, student završne godine njemačkog jezika i književnosti i engleskog jezika i književnosti.

image




 

Nikola Vilić/Cropix

Zahvalnice za dugogodišnji rad dobili su dr. sc. Anči Leburić, voditeljica računovostvene službe, Magda Karin i izv. prof. dr. sc. Esmeralda Sunko.

Zahvalnice za dugogodišnju suradnju u realizaciji praktičnog dijela nastave na studijima Filozofskog fakulteta dodijeljene sljedećim mentorima: Esmeraldi Stanišić (OŠ Spinut), Vini Ballarin (OŠ Spinut), Ivani Lerotić (OŠ Kneza Mislava), Nataši Kokan (OŠ Lučac), Slavenu Škrabiću (Turističko-ugostiteljska škola Split), Andrei Bilandžić (Turističko-ugostiteljska škola Split), Mirjani Milovac Krželj (Turističko-ugostiteljska škola Split), Mirandi Matković (Turističko-ugostiteljska škola Split), Dijani Ledić Begonja (Prirodoslovna škola Split), Agnes Jelačić (OŠ Gripe), Hajdi Jelaska - Relja (Prirodoslovna škola Split), Nikolini Crnjac Matas (OŠ Skalice), Filipu Modriću (OŠ Don Lovre Katića Solin), Tatjani Kljenak (DV Radost), Marijani Čović (OŠ Kamen Šine) i Haidi Mimici Tudor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:35