Idemo, lovu na sunce, ima li netko tko bi za, pazite ovo, samo jedan kilogram junećeg mesa izdvojio nekoliko tisuća eura?
Da, nekoliko tisuća eura za kilogram odležanih junećih steakova koji na virtualnoj svjetskoj aukciji mesa za probrane kupce u nekoliko minuta može postići cijenu još uvijek dobro voznog polovnog auta!
Prodiremo u srce virtualne mesne burze sa sjedištem u Londonu, na kojoj je jedan prodavač nedavno za pet kila vrhunske odležane junetine kući otišao bogatiji za 27,5 tisuća eura. Po kilogramu je dobio oko 5,5 tisuća eura.
Duboko grlo u ovoj mesnoj priči je Duje Pisac, chef u splitskom restoranu “Maestro”, koji je u ožujku na online aukciji probranoj svjetskoj eliti ponuditi junetinu “made in Hrvatska”.
Naša zemlja uvozi sve i svašta, između ostalog ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....