Svak ima neki poseban recept za ovo tradicionalno jedlo, a mi vam donosimo naš:
Kuhajte u 3 l vode 1 kg suhe svinjetine ili kost od pršuta. Kad se dopola skuha, dodajte 50 dag očišćena, oprana fažola i zajedno kuhajte 2 sata dok ne postane prilično mekano.
Dodajte lagani zapržak od 3 žlice masti, malo naribane kapule, papra i malo pešta od 6 dag narezane suhe slanine, nasjeckana češnjaka i malo peršina.
Na kraju ukuhajte još 25 dag tjestenine. Kad se skuha dignite s vatre, pustite da malo počine i poslužite. Obično kuhamo deblju tvorničku tjesteninu. Ovo je vrlo dobro i ukusno, a među narodom obljubljeno jelo, osobito zimi.
Savjet: fažol i meso dobro je namočiti tijekom noći, a prvu vodu u kojoj se kuha proliti.
„Najbolje namirnice za ovo jelo potražite u Vašoj najbližoj Tommy prodavaonici."
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....