StoryEditorOCM

staklenke pune okusaRecept Zlatka Galla: crne masline s ružmarinom u kvasini

27. siječnja 2018. - 15:54
kvasina2

Crnim zrelim maslinama izvadite koštice, a potom ih pomočite pola minute u vrelu vodu i dobro isperite pod mlazom hladne vode.

Potom ih na nekoliko sati potopite u posoljenu mlaku vodu, ocijedite i posušite pa stavite u staklenke složene naizmjenično sa narezanim kriškama limuna, ružmarina, a po volji i malo češnjaka.

Potom sve zalijte mješavinom domaće kvasine kojoj ste dodali malo aceta balsamica, a po volji i kavenu žličicu meda i prstohvat kajenskog papra.

Za 1 kg maslina trebat će vam 1 - 2 manja limuna odnosno oko 2 decilitra aromatizirane kvasine.

Staklenke čuvajte u hladnjaku barem tri tjedna prije konzumacije.

01. studeni 2024 10:24